söndag, mars 12, 2006

Rörmokarhäng























Stockholm Boogie var ju en riktig höjdare, tycker jag. En film som egentligen är en enda lång hyllning till den stadsdelen jag bor på. Södermalm. Sommar på Södermalm håller verkligen fortet. Euforin blev enorm när man såg de grönskande miljöerna på Skinnarviksberget och vid Eriksdal, samt på gamla och kära Långholmen. Man blev påmind om att det bästa jag vet, förutom festivaler, är att hänga på Södermalm på sommrarna. Inget jävla åka till landet skit! Södermalms riktiga själ upplevs bäst i varma och böljande sommardagar. PR!

Stockholm Boogie - 4/5
Världarnas Krig - 3/5

7 Comments:

Blogger Henning said...

Eriksdal?, var nånstans?

9:03 em  
Blogger blablablablabla said...

Jonas: Ja, betyget grundas väl nästan helt och hållet på att igenkänningsfaktorn är på max igenom hela filmen. De lyckas verkligen återskapa södermalm-sommar känslan på film, tycker jag. Krädd.

Så en 4/5 för feelgood nivån är total. Högt betyg av en sån anledning, men det funkar.

Henning: Ja, en rättelse där. Eller när börjar Eriksdals området egentligen? De är ju biljakter och grejer under Årsta bron. Hm. Jaja. Sett den eller, Hesh?

9:19 em  
Blogger Henning said...

Ne, håller på att tanka ner den just precis i detta ögonblick, eller från och med 3 timmar bak i tiden, telia internet äe ingen speedkula. Blev jävligt sugen att se den när både du o Yeta lovordade den och man möjligtvis också kan se mitt hus eller iaf kolonilotten

9:38 em  
Blogger Henning said...

Som jag ser det börjar Eriksdal borta vid badet och sträcker sig fram till Ica ungefär

9:50 em  
Blogger blablablablabla said...

ICA? Det finns väl en del...? Du kommer gilla den i alla fall.

Såg nyss "Tjenare Kungen" och den var bitvis okej, men överlag så var det en seg historia. Soft att få höra lite 80-tals klassiker i alla fall. Därför är...

Dagens låt.

Alphaville - Forever Young

11:31 em  
Blogger Henning said...

hur gör man för att kolla på en vcd/cue fil på datan?

6:03 em  
Blogger blablablablabla said...

VCD = MPG, filmformat. Bara att sätta igång med VLC eller WinDVD.

CUE = Finns det en .cue så finns det en .bin En .cue finns för att öppna .bin

Så frågan är väl ganska så grumligt formulerad och du hittar mig på msn annars. Om du inte förstår så har du ju piratbyran.org med bra guider för att okunnighet ska bli kunnighet.

6:44 em  

Skicka en kommentar

<< Home