onsdag, december 28, 2005

2005 års bästa skivor

The Tough Alliance :: The New School

Jag stannar upp när The Tough Alliance når mina tankar. Jag fascineras av dem. Jag fascineras över uppståndelsen de genererar, musiken de spelar och deras tillsynes respektlösa förhållningssätt till det mesta som är relevant.

The Tough Alliance har gjort 2005 års bästa skiva och detta är långt ifrån en novitet, tycker ni. Jag har inget annat än i ca 150 dagar lovordat denna ensemble om två som gett popmusik ett nytt ansikte, en ny definition.

Man kan dra in The Tough Alliance på ett större och mer filosofiskare plan, vare sig de vill eller inte, vare sig om man hamnar i prettofällan eller inte. För man borde egentligen hata The Tough Alliance. Man borde tycka illa om deras fuckoff-attityd i sann uttjatad Liam Gallagher-anda. Man borde hata deras tafatta ”försök” till att vara aparta. Man borde hata deras livespelningar för att… de inte är live. Man borde hata The Tough Alliance rentav för att de för från Göteborg. För det är mycket man borde. Det är mycket man borde…

Men alla deras tjyvknep går hem. Jag är tankspridd och vilsen när skivan når sitt slut. Det enda jag vet är att jag gillar det. Det enda jag vet är att fullkomligen avgudar det.

Håkan Hellström :: Ett Kolikbarns Bekännelser

Jag tänker ofta på hur framtiden kommer att se ut för vissa artister och synnerligen en sådan som är ensam i sitt slag, nämligen Håkan Hellström. Jag tänker på hur stor Håkan kommer vara om tjugotalet år. Kommer han att vara störst? Kommer han att bli större än nationalsymbolen och den välkända alkisen Ulf Lundell? Kommer han att vara större än Carola, folkligheten själv?

Jag tror det, utan att tvivla en sekund. För Håkan Hellström skriver pop som ingen annan gör av den här världen. Han skriver låtar som tar raka vägen, som plöjer allt motstånd, som går rakt in i hjärtat. Inga omvägar, inget konstlade. Bara raka vägen – in i hjärtat.

Att han lånar friskt och gör föråldrat till nytt är verkligen skitsamma. Det är väldigt många artister som lånar idag, men som samtidigt är totalt värdelösa. Och det rättfärdigar allt, tycker jag.

Jag äter gärna kladdkaka, men jag äter den hellre med nyvispad grädde.

Och vad jag tycker om skivan? Detta är det fagraste och vackraste jag någonsin hört. Och det är framförallt sommar. ”En Midsommarnattsdröm” är mer sommar än Evert Taube på en brygga i skärgården en sen midsommarkväll, med tillbehörande snaps och sill.

Håkan Hellström är inget annat än magi personifierad.

Death Cab For Cutie :: Plans

Om ordet ”mästerverk” någonsin blivit uttjatat eller att begreppet blivit ganska oklart när många svänger med ordet låter jag vara osagt. Eller rättare sagt, det struntar jag i.

För Ben Gibbard har skrivit en samling så vackra popsånger att tiden själv tappar sitt värde och det följaktligen leder till att skivan beskrivs bäst som ett M Ä S T E R V E R K.

”Plans” är en fantastisk skiva på alla sätt. Men om det är något jag jämt återkommer till när jag hör skivan så är det hur Ben Gibbard sjunger. Han tar fasta på varje ord, frasering som betyder något. Man hör, med Joakim Berg teknik, att det är berörande för Ben att sjunga sina rader. Att det känns.

Men det är även på det musikaliska planet som Death Cab håller hög nivå. Att inledande och smått sakrala balladen "Marching Bands of Manhattan" övergår till en snygg gitarrbaserad poplåt tyder på begåvning. Att pianot i skivans bästa spår ”What Sarah Said” får de dramatiska raderna att verkligen falla på plats, likaså. Och ”Plans” är verkligen sakral. Skivan skulle kunna funka ypperligt inför ett dop, en begravning eller under någon annan kyrklig aktivitet. Men den får inte av den klanglösa beskrivningen uppfattas som förstklassig hissmusik, för det är det verkligen inte.

”Plans” är den utveckling jag helst skulle vilja sett Kent göra. Och att Kent nämns i samma recension som ett annat band gör det hela väldigt tydligt - genialitet med andra ord.

Bloc Party :: Silent Alarm

Jag minns att jag ligger hemma och precis kommit hem efter skolan. Sätter på MTV2 och ”Banquet” rullar igång i skärmen. Cirka fyra minuter efteråt förstår jag att det här kommer hypas något fruktansvärt inom ett halvår. Bloc Party gör superdansant robotdisco som uppfattas som alltför enformig, tycker vissa.

Men lyssnar man på ”Silent Alarm” ett antal gånger för mycket, så förstår man den verkliga storheten i Londonkillarna. Det är fenomenal och väldigt mekanisk (?) popmusik. Gitarrer som loopar och trummor likaså. Men mekaniken förädlas till melodier. Melodier som får slutprodukten att bli tokigt dansant.

Men det är inte enbart en danslysten skiva som får indiekidsen att svettas på dansgolven. De saktmodigare låtarna som ”So Here We Are” ”Blue Light” och ”This Modern Love” står sig nästan allra bäst. Speciellt den sistnämnda rankar jag som en av årets bästa låtar.
Det är bara en tidsfråga innan Bloc Party kommer att bli Franz Ferdinand-stora.

”Silent Alarm” är fenomenal popmusik rakt igenom.

The Embassy :: Tacking

En låt med ett återkommande stön och en intensiv gitarr och majoriteten korar det till 2005 års bästa poplåt. ”Some Indulgence” är utan att tvivla en sekund en förträfflig poplåt. Men den är bra nära på att kallas övervärderad i allt hyllande överallt.

”Tacking” bjuder till på supersmart popmusik. Men den tar slut innan den ens hinner börja känns det som. Men för övrigt, som den börjar! De första fem låtarna är fullständig pop-perfektion. Superklistriga melodier med märkliga instrument och det känns som att det här är årets skiva, hela tiden. Och det kunde mycket väl vara årets bästa skiva om inte speltiden hade tagit slut vid drygt 35 minuter.

"Tacking" är som att äta ostbågar. Man tar en näve och trycker in i käften och man tänker bara i allt tuggande...

Jag vill ha mer! Jag vill ha mer Embassy! Men jag får det inte...

Coldplay :: X&Y

Det här är verkligen hatkärlek, som jag nämnt tidigare. ”X&Y” skulle hamna först på världhistoriens-snyggaste-skivor-någonsin och ligga där för all framtid. För det är verkligen ultrasnygg popmusik som Chris Martin bjuder på.

Låtarna satt första gången och Chris stämma får man tycka vad man vill om. Den kan vara så horribelt tråkig vissa stunder, men ibland uppstår något som jag kallar magi och just då – just då, är Coldplay mer än bara världens största och tråkigaste band. Då är Coldplay där igen och nosar på sin magi de paketerade på ”Parachutes” runt sekelskiftet.

Så det är ganska så frustrerande att få se Coldplay välja den vägen som de bevisligen har valt. De vill hellre skriva pop – för alla. De vill hellre spela på gigantiska fotbollsarenor världen över – för alla. Coldplay vill nå alla verkar det som och egentligen ska man inte lägga vikt på det. Det är ju bara jävligt löjligt att dissa Coldplay för att de vill så mycket och kan så mycket. Men någonstans är det bara så jävla ocoolt, så det är inget annat än med hatkärlek jag tilldelar ”X&Y” en sjätteplats. Gör jag den här listan om 20-30 år dock så hamnar ”X&Y” säkerligen på en förstaplats och det vittnar om skivans egentliga dignitet.

Moneybrother :: To Die Alone

Den här skivan är enorm rent musikaliskt. Det är högsta möjliga dramaturgi. Skivan kunde lika gärna funka utmärkt som soundtrack till någon känsloladdad teaterföreställning med en bölande Persbrandt i huvudrollen. För det är mängder med känslor och sinnesintryck som Anders Wendin anspelar på när han skapar musik.

”To Die Alone” är proppad med känslor, i varenda låt. Det hela blir så uppenbart i ”Eventually it’ll break your heart” som för övrigt placeras långt upp på listan över årets bästa låtar. Låten som har en slags julstämning över sig är bara en enda grandios mix av vad allt Moneybrother står för. Storslagen refräng, storslagen vers, körer ja… alltihopa på samma gång. Och det är sant, varenda rad av det är sant. Att det förmodligen krossar ditt hjärta.

”To Die Alone” är ett monument och ett stycke musikhistoria. Ta gärna del av det stycket.

Suburban Kids With Biblical Names :: #3

Suburban Kids With Biblical Names kommer från Haninge. Jag kan informera er, icke 08:or bor, att Haninge är en villaförort till Stockholm. De är en duo och är arketypen för hur indienördar ser ut. De spelar smått genial lättsam indiepop.

Klart jag gillar det. Klar jag älskar det.

Kent :: Du & Jag Döden

Skivan känns inte 2005 och är så långt ifrån aktuell som man kan komma. Att säga att Kent är oaktuella rubriceras väl som lagtrots (?) i det här Kentgalna landet, men så är det. Skivan rullade tjugofyra timmar om dygnet, sju dagar i veckan efter releasesläppet. Jag älskade den. Jag hade än en gång varit med om ett band som fortsatt på den där inslagna vägen där man enbart släpper tidlös och nödvändig svensk rockmusik.

Musik som säger något, som menar någonting.

Eftersom min relation till Kent är annorlunda för det handlar om Kent, så får man ta listplaceringen med en nypa salt. Siffran nio har i denna placering tappat sin innebörd kan man säga. För Kent har i mitt 19 åriga liv spelat den allra största och viktigaste rollen. Det är Kent jag gått ner mig med. Det är med Kent jag klättrat upp igen. Det är Kent jag alltid har ryggat tillbaka på.

Och ”Du & Jag Döden” är en mycket stark Kent skiva, inte starkast i samlingen, men stark. Den har en magnifik början och ett ännu mer magnifikare avslut. Men den är inte 2005, för mig.

System Of A Down :: Hyptonize/Mezmerize

Broderskivorna får dela på den sista platsen. System Of A Down har varit hopplöst mycket 2005. De har blivit mainstream och indiepopare älskar hysteriskt uttjatade ”B.Y.O.B”

Och Mezmerize skulle, om den här listan hade producerats i somras, kommit först – utan tvekan. Det fanns ingen annan skiva som jag lyssnade på lika mycket då. Men den tappade livslängden helt klart. Den blev tjatig. Jag lyssnade inte på skivan i 2-3 månader för att häromdagen sätta på skivan igen.

Det är en riktigt bra och unik hårdrocksplatta. För inga andra artister eller band låter som System Of A Down. De är verkligen helt ensamma i sitt sound och det är väl det som utgör deras dragningskraft.

System Of A Down kommer aldrig någonsin igen göra en ”Toxicity” Det är bara dumt att gå runt och vänta på det. Det är som att Zidane tar Frankrike till VM-final i sommar och på egen hand avgör hela spektaklet. Det finns inte. De har dock kommit bra jävla nära. System Of A Down förblir inget annat än jävligt bra.

Bubblare ::

Laakso :: My Gods
My Morning Jacket :: Z
Turbonegro :: Party Animals
Franz Ferdinand :: Your Could Have It So Much Better
Jamiroquai :: Dynamite
Oasis :: Don't Believe The Truth
Arcade Fire :: Funeral
Anthony And The Johnssons :: I Am A Bird Now
Babyshambles :: Down In Albion
Depeche Mode :: Playing The Angel
Tiger Lou :: The Loyal

God fortsättning och gott nytt musikår.

208 Comments:

Anonymous Anonym said...

buy hydrocodone generic hydrocodone 2000 ng/ml - order hydrocodone online overnight

3:45 em  
Anonymous Anonym said...

order valium valium 10mg for mri - valium for sale philippines

1:45 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol overnight cod order tramadol cod next day delivery - buy tramadol online cheap

8:56 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol online buy tramadol online from usa - tramadol 50mg used dogs

11:58 em  
Anonymous Anonym said...

ativan pills gravol ativan withdrawal - ativan dosage panic attacks

10:01 fm  
Anonymous Anonym said...

klonopin online klonopin water soluble - effective klonopin dosage

2:15 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol online pharmacy tramadol dosage cats - troy hill pharmacy online tramadol

7:55 em  
Anonymous Anonym said...

buy ativan online side effects quitting ativan - lorazepam 1mg elderly

12:20 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online no prescription buy tramadol texas - buy tramadol online no prescription overnight

2:48 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol without rx tramadol withdrawal joint pain - tramadol narcotic high

6:48 fm  
Anonymous Anonym said...

generic clonazepam 30 mg klonopin overdose - erowid.com klonopin

11:13 fm  
Anonymous Anonym said...

can you buy tramadol online legally tramadol 800 mg day - legal purchase tramadol online

5:14 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol online pharmacy tramadol 50 mg compared to percocet - tramadol online no prescription fedex

8:30 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol uk tramadol 50 mg while breastfeeding - tramadol withdrawal depression

9:35 em  
Anonymous Anonym said...

order ambien ambien cr and alcohol - drug interactions ambien percocet

11:38 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online tramadol 37.5 325 dosage - tramadol hcl over the counter

8:48 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol no prescription legal buy tramadol online us - tramadol hcl 50 mg effects

2:48 em  
Anonymous Anonym said...

ambien order online no prescription buy ambien cr online no prescription - ambien cheap online

7:47 em  
Anonymous Anonym said...

where to buy ambien online buy cheap ambien online no prescription - side effects ambien cr 12.5 mg

11:07 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol online order tramadol cod - tramadol high dosage

4:11 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol online overnight tramadol for dogs contraindications - can buy tramadol online legally

8:44 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol cod online buy tramadol online nz - tramadol 50 mg images

8:47 fm  
Anonymous Anonym said...

buy ambien online ambien overdose fatal amount - generic to ambien cr

3:49 em  
Anonymous Anonym said...

carisoprodol without prescription generic soma 350 - soma san diego box office hours

10:01 em  
Anonymous Anonym said...

buy ambien online where can i buy ambien online - ambien side effects mood

10:45 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online tramadol hcl acetaminophen - buy tramadol online dogs

12:01 fm  
Anonymous Anonym said...

buy soma online buy somatropin forum - soma medication alcohol

4:35 fm  
Anonymous Anonym said...

klonopin 2mg klonopin generic xanax - klonopin kidney

9:27 fm  
Anonymous Anonym said...

cheap ambien online ambien cold medication - buy cheap ambien no prescription

11:36 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol india tramadol hcl 50mg narcotic - tramadol usage

12:54 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol cheap tramadol hcl tablets 50 mg - tramadol hydrochloride capsules 50mg side effects

6:20 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol buy tramadol hcl 50 mg - order tramadol cash on delivery

9:17 em  
Anonymous Anonym said...

klonopin without prescription side effects switching xanax klonopin - klonopin overdose amount

12:20 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online no prescription overnight tramadol without rx - buy tramadol cheap

1:00 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol cod ninth street pharmacy online tramadol - tramadol online to florida

3:20 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online no prescription buy tramadol hydrochloride 50mg - tramadol hcl odt

7:05 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol tramadol dosage levels - ultram vs tramadol generic

1:44 em  
Anonymous Anonym said...

buy ambien online no prescription ambien side effects overdose - buy ambien in canada

2:39 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol cod overnight buy tramadol cash on delivery - tramadol dosage and effects

3:34 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online no prescription overnight tramadol interactions - safe to buy ultram online

7:05 em  
Anonymous Anonym said...

ambien online ambien drug card - ambien occasional insomnia

9:04 em  
Anonymous Anonym said...

buy soma online no prescription order soma - order somatropin online

12:35 fm  
Anonymous Anonym said...

viagra online buy viagra on line no prescription - viagra online yahoo answers

7:53 fm  
Anonymous Anonym said...

buy klonopin online klonopin 4mg dose - klonopin anti anxiety medicine

8:26 fm  
Anonymous Anonym said...

buy ambien online ambien good sleep aid - generic ambien cost costco

9:05 fm  
Anonymous Anonym said...

buy soma online best place buy soma online - what is generic soma

12:38 em  
Anonymous Anonym said...

buy generic ambien ambien cr 6.25 mg tablet - online ambien music generator

2:47 em  
Anonymous Anonym said...

buy soma generic buy-soma - information on soma pills

6:39 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol cod overnight tramadol manufacturer - tramadol 50mg information

2:23 fm  
Anonymous Anonym said...

buy clonazepam klonopin yahoo answers - side effects of klonopin weight gain

2:27 fm  
Anonymous Anonym said...

buy ambien online no rx ambien vs ambien cr half life - ambien price per pill

2:41 fm  
Anonymous Anonym said...

buy viagra online buy viagra turkey - viagra online without prescriptions

7:39 fm  
Anonymous Anonym said...

cheap ambien ambien generic price walmart - ambien withdrawal in babies

11:39 fm  
Anonymous Anonym said...

ambien medication buy ambien online usa - ambien side effects amnesia

9:48 em  
Anonymous Anonym said...

viagra buy viagra online with laser card - generic viagra echeck

6:16 fm  
Anonymous Anonym said...

buy viagra online cheap viagra soft tabs - 100 mg viagra online

6:33 fm  
Anonymous Anonym said...

buy soma online soma 350 mg cost - online pharmacy no prescription needed soma

9:51 fm  
Anonymous Anonym said...

buy viagra cheap buy cheap generic viagra online - viagra q and a

10:32 fm  
Anonymous Anonym said...

buy klonopin online klonopin questions - is it legal to buy klonopin online

11:34 fm  
Anonymous Anonym said...

online soma radiohead soma san diego - buy soma online mastercard

4:54 em  
Anonymous Anonym said...

buy viagra online buy real viagra online uk - does viagra work when your drunk

9:32 em  
Anonymous Anonym said...

buy viagra online no rx generic viagra amazon - where can i buy viagra online yahoo answers

1:19 fm  
Anonymous Anonym said...

buy cheap cialis cialis 05668 - where can i buy cialis with paypal

4:13 fm  
Anonymous Anonym said...

viagra online without prescription viagra free sample - buy viagra pay with paypal

8:08 fm  
Anonymous Anonym said...

carisoprodol no prescription soma san diego silversun pickups - soma drug screening urine

8:17 em  
Anonymous Anonym said...

viagra buy order viagra online canada - buy generic viagra with paypal

1:23 fm  
Anonymous Anonym said...

viagra online generic viagra canada pharmacy - viagra for women pregnancy

4:05 fm  
Anonymous Anonym said...

buy viagra online forum buy viagra online in nz - buy viagra online tesco

3:32 em  
Anonymous Anonym said...

buy viagra professional online does viagra work right away - viagra online cheap canada

10:20 em  
Anonymous Anonym said...

buy viagra no prescription viagra for women with ms - viagra for men buy online india

11:28 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol online tramadol online 180 - buy tramadol online in florida

4:14 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol no prescription buy tramadol 50mg online - tramadol overnight no prescription

11:42 fm  
Anonymous Anonym said...

cheap propecia propecia kosten - propecia side effects skin rash

11:34 em  
Anonymous Anonym said...

generic tramadol online tramadol 50 mg cheap - que es tramadol 50mg

11:53 em  
Anonymous Anonym said...

buy viagra generic for viagra 100mg - cheap generic viagra india

7:20 fm  
Anonymous Anonym said...

finasteride drug generic propecia 1 mg - generic propecia american express

12:13 em  
Anonymous Anonym said...

viagra online generic viagra mexico - buy generic viagra canada

1:02 em  
Anonymous Anonym said...

buy tadalafil online cialis price online - buy real cialis online

1:23 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online tramadol 50 mg and breastfeeding - tramadol dea schedule

6:32 em  
Anonymous Anonym said...

buy propecia online propecia side effects pregnancy - propecia side effects youtube

6:34 em  
Anonymous Anonym said...

buy viagra trustworthy online pharmacy viagra - korean generic viagra

7:17 em  
Anonymous Anonym said...

buy viagra generic viagra online us - buy viagra kamagra

1:23 fm  
Anonymous Anonym said...

cialis online cialis daily tablet - cialis online pharmacy canada

2:15 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online no prescription overnight tramadol 50 mg vs hydrocodone - tramadol 50 mg kapseln dosierung

6:08 fm  
Anonymous Anonym said...

propecia pills propecia wikipedia - generic propecia risks

7:19 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online cod overnight buy tramadol rx - buy tramadol online legit

12:12 em  
Anonymous Anonym said...

order viagra online without a prescription viagra online australia net - order viagra boots

3:27 em  
Anonymous Anonym said...

order tramadol no prescription buy tramadol no prescription cod - high on tramadol 50 mg

11:13 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol cheap online tramadol 50 mg extended release - tramadol hcl 50 mg tab street value

4:05 fm  
Anonymous Anonym said...

buy cialis viagra cialis free printable coupon - cialis patent expiration

4:06 fm  
Anonymous Anonym said...

how to order viagra online safely does viagra work for performance anxiety - viagra for men buy online in india

6:19 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online tramadol addiction long - high on tramadol 50 mg

10:56 fm  
Anonymous Anonym said...

buy viagra order non-prescription viagra - news usa-viagra-buy now

11:21 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol next day tramadol 600 mg daily - tramadol hcl 400 mg

2:59 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol overnight long develop tramadol addiction - tramadol for dogs reactions

8:13 fm  
Anonymous Anonym said...

finasteride 5mg propecia generic efficacy - propecia young men

11:22 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol online high von tramadol - tramadol hcl 50 mg amneal

12:09 em  
Anonymous Anonym said...

order tramadol online overnight tramadol metabolism - tramadol apap 37.5 dosage

12:41 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online no prescription cheap tramadol addiction abuse - tramadol high tolerance

6:46 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol 50mg tramadol withdrawal in pregnancy - tramadol online bestellen

10:12 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol without prescriptions tramadol buzz - tramadol hcl what is it for

5:46 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol 50 mg tramadol dosage for small dogs - buy tramadol online echeck

10:47 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol online tramadol can get u high - tramadol hcl 50 mg used

10:58 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol online tramadol 50 mg euphoria - 250mg tramadol high

4:40 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol tramadol online pharmacy no prescription - buy tramadol online with cod

6:17 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol 50mg buy tramadol 50mg - tramadol purchase no prescription

11:10 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol 50mg tramadol narcotic high - order tramadol 100mg

3:59 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online tramadol online yahoo - buy tramadol rx

5:43 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol overnight shipping tramadol for dogs dosage per pound - tramadol n024

11:37 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online tramadol 50 mg o 100 mg - buy tramadol online no prescription usa

12:08 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online buy tramadol online free shipping - tramadol withdrawal upset stomach

5:08 fm  
Anonymous Anonym said...

propecia online propecia generic same - generic of propecia

10:32 fm  
Anonymous Anonym said...

cheap viagra viagra last longer - buy viagra at walmart

10:05 em  
Anonymous Anonym said...

buy tadalafil online cialis benefits reviews - how much does cialis daily cost

5:05 fm  
Anonymous Anonym said...

buy cialis no prescription buy cialis online consultation - buy cialis and viagra

6:37 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol g.e. tramadol hcl - tramadol hcl headache

7:27 fm  
Anonymous Anonym said...

cialis no prescription viagra cialis online canada - buy cialis online safely

5:59 em  
Anonymous Anonym said...

buy cialis order cialis online - cialis and viagra

10:03 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol tramadol 50mg with zoloft - tramadol 50 mg for ultram

4:45 fm  
Anonymous Anonym said...

buy cialis buy cialis online in canada - is generic cialis legit

12:51 em  
Anonymous Anonym said...

tadalafil online cialis 5mg daily - cialis 40

5:59 em  
Anonymous Anonym said...

order viagra buy viagra egypt - buy viagra for women online

7:57 em  
Anonymous Anonym said...

viagra pills cheap generic viagra usa - viagra online shop

8:46 em  
Anonymous Anonym said...

generic viagra cheap viagra for sale - buy cheap generic viagra us

9:33 em  
Anonymous Anonym said...

cheap viagra order viagra online in the us - purchase viagra in us

12:29 fm  
Anonymous Anonym said...

buy cheap viagra buy generic viagra online overnight - buy cheap viagra thailand

1:54 fm  
Anonymous Anonym said...

generic viagra cheap generic viagra next day delivery - generic viagra super active

8:41 fm  
Anonymous Anonym said...

viagra sildenafil buy viagra online legit - where to buy viagra online forum

9:37 em  
Anonymous Anonym said...

generic cialis reputable online pharmacy for cialis - online pharmacy for cialis

9:45 em  
Anonymous Anonym said...

generic viagra order viagra 100mg - viagra sample

2:27 fm  
Anonymous Anonym said...

generic cialis cialis price au - where to buy cialis online in canada

2:42 fm  
Anonymous Anonym said...

cheap generic viagra cheap viagra for sale - buy viagra with mastercard

3:11 fm  
Anonymous Anonym said...

viagra pills does viagra work on paraplegics - quiero comprar viagra online

9:01 fm  
Anonymous Anonym said...

generic cialis cialis online buy - buy cialis online forum

12:44 em  
Anonymous Anonym said...

buy tadalafil online buy cialis - generic cialis pictures

8:55 fm  
Anonymous Anonym said...

buy generic viagra order viagra online overnight delivery - generic viagra купить

10:19 em  
Anonymous Anonym said...

generic cialis cheap cialis daily - cheap generic cialis free shipping

11:41 em  
Anonymous Anonym said...

buy cialis professional generic cialis cheap online - cialis 5mg side effects

11:44 em  
Anonymous Anonym said...

generic cialis price for cialis 5mg - where can i buy cialis brand name

4:48 fm  
Anonymous Anonym said...

cialis 10mg where to buy cialis online - genuine cialis price

7:42 em  
Anonymous Anonym said...

generic tadalafil cialis online from uk - cialis online south africa

10:05 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online tramadol 50mg vs vicodin - tramadol 100 mg slow release

11:28 fm  
Anonymous Anonym said...

buy soma online soma 456 review - read legend soma online

6:21 fm  
Anonymous Anonym said...

buy soma online soma buy online - soma drug test will show

8:21 fm  
Anonymous Anonym said...

buy soma online cheap apartments in soma san francisco - soma san diego security

9:37 em  
Anonymous Anonym said...

buy cialis cialis trial offer - price of cialis 20mg

1:50 fm  
Anonymous Anonym said...

buy somas online online pharmacy soma no prescription - buy soma blocks

4:36 em  
Anonymous Anonym said...

soma for sale soma muscle relaxer wine - soma false positive drug test

3:46 fm  
Anonymous Anonym said...

buy soma online soma tacoma - cheap hotels soma bay

5:37 fm  
Anonymous Anonym said...

cialis online cialis online pharmacy usa - buy real cialis online

1:57 em  
Anonymous Anonym said...

soma pain soma quill riser - where to buy sumatriptan injections

4:36 em  
Anonymous Anonym said...

soma medication soma yoga 02840 - soma san diego map

12:36 fm  
Anonymous Anonym said...

discount soma buy watson brand soma online - generic soma pills

4:49 em  
Anonymous Anonym said...

buy soma online no prescription generic soma drug - soma online order

5:45 em  
Anonymous Anonym said...

buy soma online drug info on soma - aura soma 0

9:43 em  
Anonymous Anonym said...

soma medication soma 250 generic - soma xpress 650b x 38

2:49 fm  
Anonymous Anonym said...

soma for sale cheap lunch soma - buy soma echeck

1:11 em  
Anonymous Anonym said...

buy soma online soma blood pressure medication - soma williamsburg

2:09 em  
Anonymous Anonym said...

soma online soma san diego location - what is in soma muscle relaxer

3:33 em  
Anonymous Anonym said...

buy soma muscle relaxer called soma - discount builders soma

5:32 em  
Anonymous Anonym said...

soma carisoprodol soma streat food park - soma drug street value

7:28 em  
Anonymous Anonym said...

generic soma generic soma online - soma condos for sale

1:02 fm  
Anonymous Anonym said...

buy soma online buy soma overnight shipping - street value for soma 350 mg

1:59 fm  
Anonymous Anonym said...

cialis professional buy cialis in france - buy cialis online from usa

7:00 fm  
Anonymous Anonym said...

buy soma online buy soma online with mastercard - soma san diego sports arena

8:21 fm  
Anonymous Anonym said...

soma online soma mastectomy bras - buy soma online no prescription mastercard

10:45 fm  
Anonymous Anonym said...

buy cialis cialis online acquisto - buy cialis tablets us

12:40 fm  
Anonymous Anonym said...

soma online is soma muscle relaxer a narcotic - buy soma no prescription

9:02 fm  
Anonymous Anonym said...

buy retin-a online retin a micro rosacea - retin-a gel good

11:11 fm  
Anonymous Anonym said...

buy cheap tramadol tramadol dosage for dogs by weight - buy ultram without no prescription

7:43 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol 100mg tramadol 50mg grasscity - buy tramadol usa pharmacy

5:01 em  
Anonymous Anonym said...

tadalafil online coupon for cialis - generic cialis united pharmacy

1:27 fm  
Anonymous Anonym said...

buy retin a retin a gel cream - where to buy retin-a micro pump

2:09 fm  
Anonymous Anonym said...

order tramadol no prescription 200 tramadol buy - tramadol hcl vomiting

4:42 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol overnight shipping tramadol 50 mg 377 - tramadol injection

11:02 fm  
Anonymous Anonym said...

buy retin a where to buy retin a tretinoin cream - buy retin a cream 0.05

4:36 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol free shipping buy tramadol online mastercard overnight - buy tramadol no prescription cod

7:27 em  
Anonymous Anonym said...

order tramadol order tramadol florida - tramadol to buy online

8:38 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol 50 does tramadol hcl 50 mg have acetaminophen - tramadol hcl compared to percocet

10:06 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol 50 mg tramadol withdrawal duration - buy tramadol buy cod

4:47 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol 100mg buy tramadol in florida - can you buy ultram canada

9:30 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol online overnight order tramadol online saturday delivery - tramadol 100mg online

10:44 fm  
Anonymous Anonym said...

buy retin a retin a cream for stretch marks - retin-a cream for scars

12:15 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol cod fedex tramadol hcl paracetamol tablets - tramadol high feel like

6:02 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol 50mg buy tramadol overnight with mastercard - buy tramadol with mastercard

10:00 fm  
Anonymous Anonym said...

order tramadol overnight tramadol que es - tramadol cost

7:07 em  
Anonymous Anonym said...

cheap tramadol buy tramadol tablets - online apotheke holland tramadol

4:38 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol cod fedex tramadol 50 mg efectos secundarios - tramadol in pregnancy

7:23 em  
Anonymous Anonym said...

tramadol online where can you buy tramadol online - buy tramadol now

9:41 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol online tramadol buy online no prescription - tramadol 50 mg drug interactions

3:53 em  
Anonymous Anonym said...

cheap tramadol xymel 50mg tramadol - legal buy tramadol online

9:30 em  
Anonymous Anonym said...

generic xanax does xanax show up on probation drug test - xanax and alcohol how long to wait

3:22 em  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol tramadol 50 mg 100 caps - tramadol 50mg tab

9:44 em  
Anonymous Anonym said...

xanax cost xanax bars can you get high - xanax 2mg bars street value

11:55 em  
Anonymous Anonym said...

generic xanax side effects xanax high - .5mg xanax for anxiety

1:28 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol buy tramadol online without script - legal buy tramadol online usa

2:47 fm  
Anonymous Anonym said...

tramadol online tramadol online usa - dose of tramadol

7:11 fm  
Anonymous Anonym said...

buy tramadol cheap online tramadol 50mg tablets used - can you buy tramadol over the counter usa

2:24 fm  
Anonymous Anonym said...

http://landvoicelearning.com/#51602 buy tramadol no rx - buy tramadol order cheap tramadol online

4:53 em  
Anonymous Anonym said...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 tramadol hcl indications - tramadol 50 mg et zoloft

3:36 em  

Skicka en kommentar

<< Home