söndag, oktober 23, 2005

Stirra ner, stirra ner!

Jag borde ha stirrat ner någon gång vid 00.00. Jag borde inte ha sagt "Ditt jävla äckel..." Jag borde ha stirrat ner. Varför slå? Utlösande faktor = Idioti, kanske. Rent förnuft, ja.

Igår var en lång dag. Jag jobbade under dagen på "Ett Litet Kök" Ett långt pass från 09-18. Sen efter detta jobba på ett 40-års kalas på samma ställe. Jag var en uppskattad vinupphällare, då folk ville att jag skulle stanna och "shejka loss" Men jag skrek med målbrottsröst "Nu ska ju jag festa!" och jag sprang.

Jag sprang enda hem till Söder. Från en stadsdel, till en annan. Från Vasastan till Södermalm. Över Rålisbron och sedan över Västerbron - springandes i högsta möjliga fart. Den här sträckan brukar ta ca 25 minuter att klara av. Igårkväll runt 22.30 gjorde jag det på 13.33 (jag tog tid) Det är ganska så sjukt.

Men mer sjukare skulle det bli. Väl hemma fixade jag till mig för en utgång som skulle bli älskade SoundClash. Tiden för olika moment:

- Duscha : 2 min
- Klä på sig (Oasis t-shirt, nya Nudie, Vans & Fred Perry zip) : 2 min
- Fixa frilso : 15 min


Raka vägen till Odenplan med The Tough Alliance i mina öron, pepp. Väl utanför SoundClash, där jag står och köar, kommer Linus och Ivar ut. Jag trodde de hade sett mig genom fönstret, men de skulle egentligen dra en fet piss tvärs över gatan. Så de lämnade kvar Pattie där inne, trist för han, tänkte jag. Går in och köper snabbt två öl - för 27 kr styck! Och det var inte ens fat - det var flaska - NORRLANDS. Bättre start kunde det inte bli.

Dricker upp ganska så snabbt och köper två till. Kaos på dansgolvet. Fullkomligt kaos. Randiga tjejer och luggiga killar turas om att ligga på golvet och att ha en fet vem-bryr-sig-attityd. Men jag älskar SoundClash, det gör jag även idag. Trots att två öl försvann inom loppet av fem minuter, under kaoset i "En vän med en bil" Det kändes som alla på hela stället skulle dansa till Håkan och sjunga med i raderna. Allsången var total ibland. Jag trivdes. Linus trivdes som det såg ut. Ivar, Pattie och Tommie trivdes kanske inte lika mycket. Framförallt inte Pattie. Han var seg från början till slut, ungefär. Trist.

En eller två piss senare står jag på dansgolvet igen, med Linus. Bredvid oss har vi ett gäng tjejer, väldigt söta - i alla fall två. Det går "bra" Men det var ungefär just här som SoundClash den 22 oktober skulle börja rasa mot sitt slut. För ras blev det ju, bokstavligen kanske.

En okänd man dyker upp, mitt framför oss. Och jag vet inte hur det går till, men av någon jävla anledning snappar han upp min blick. Stirrar snett på mig. Jag frågar i kaoset: "Är det nått, eller? Problem!?" Han skakar på huvudet, nekandes. Sen puttar han runt folk som kommer i hans väg och till och med tjejerna som stod brevid oss. Jag börjar bli jävligt irriterad och ungefär därifrån minns jag inte så mycket konkret direkt, grumliga minnen finns bara kvar.

Jag minns att jag i alla fall tar iniativet till ett vev. Svingar en rak höger på hans öra medan han sliter sönder min Oasis t-shirt. Ner på golvet där han får ner mig. Sparkar uppåt i magen, sedan drar Linus upp mig. Folk separerar oss - sen tillbaka? Vevar i ansiktet gång på gång, medan han försöker klösa mig i ögonen? Nu kommer en betydligt större grupp och separerar oss, antar jag. Får se han på avstånd med blod från mungiporna och näsa. Jag går därifrån med Linus med trasig t-shirt, lite halv-groggy. Skrattar åt mig själv framför Pattie, Tommie och Ivar och kommer på att det där var ju ganska så onödigt, men jävligt skönt trots allt. Han var en störig ful jävel, verkligen ett ... äckel! Vi lämnade SoundClash en kvart efteråt. Utanför träffade vi en kines, men det var inte vilken guling som helst - utan badada-li kinesen. Han var... ja, jag fick inget intryck direkt. Jag mådde rätt dåligt. Men jag fick en bild på han och mig, den blev dock rätt suddig. Rätt komiskt att alla plockade fram sina kameror på sina mobiler och ville ha sig ett foto på badada-li kinesen. Vad har han gjort - FÖRUTOM att ha gjort bort sig för ca 3-4 miljoner svenskar? Nåja. Skål.










Så vi drog hem till mig, till Sööööder. Efterfest var det tänkt och det blev det ju, på sätt och vis. Även om jag hade velat att det skulle vara mer folk här. Fyra tjejer och fem killar deltog. Tre av dem försvann i all hast. Jag, Limpknull och Tomp med Emmilie, Moa och Kayo fortsatte. Vad vi fortsatte med var att dricka sprit. Men jag satt mest som åskådare och stirrade på när Linus och Emmilia drack kopiösa mängder Estnisk sprit, blandad med någon häxa tillhörandes Emmilie, som för övrigt smakade förvånansvärt gott. Något speciellt hände inte sen. Vi skrattade lite. Grannen här över kom ner och klagade på att hon hörde vartenda litet ord vi sa, huh?

Och jag gick hela tiden runt i bar överkropp.........

Musiken, som egentligen skulle spela huvudroll, fick inte chansen riktigt. Vi spelade givetvis Håkan som det var tänkt och det uppskattades av många, härligt, men vi blandade med såväl Looptroop som Moneybrother.

Jag gick in och la mig vid 06.00 någon gång. Väcktes av Linus och Emmilie. Vi skulle bygga bo och madrasserna jag lag på skulle vara materialet. Fast hela det där projektet rann ut i sanden. Jag har inga bra riktiga madrasser och alla ville egentligen bara sova. Så jag somna med Emmilie.

Vaknades av ett tjut, väckarklockan såklart. Upp, få iväg de andra. Åka iväg till "Ett Litet Kök" för att jobba av den värsta dagen på hela veckan. Men vad hände, ja - vad hände!??!

JOAKIM BERG kommer in med sin tjej och sin son som han så behärskat bar. Han ville ha Earl Grey te och en tonfiskmacka. Jag tog emot beställningen av hans tjej, medan Jocke stod i bakgrunden och ville försöka se så anonym ut som möjligt, eller nått. Han var inte särskilt talför av sig, när hans tjej frågade vad han skulle ha. Han var likgiltig. De lät typ såhär:

Tjejen: "Vad ska du ha *lågt* ?"
Jocke: "Vet inte..."
Jocke: "...te? har ni te?"
Jag: "Yes! Earl Grey, rött eller ett grönt?"
Jocke: "Earl Grey..."

Han gick och satte sig. Jag gjorde te:t ovanligt snabbt och gick ut med det, samt tonfiskmackan och pannkakorna till sin son. Frågade om han ville ha mjölk. Han svarade: "Nä, det blir bra det här." SÅ NU VET NI DET! Såhär lämnade de sitt bord.











Sen kom Mauro Scocco in som vanligt, samt Kristin Kaspersen och han i Pressbyrån reklamen. Han med grått hår som ska ha kaffe. När expediten, tjej, säger att man även får med en bulle så svarar han "amen gud så retro!" Han, alltså.

Jag var såklart, helt sjukt jävla vidrigt trött. Härligt att dock ha mat runt om kring sig hela tiden. Den godaste maten! Åt lasangen och caesar salladen två gånger, samt en nygräddad bulle och sköljde ner det med fem cola i glasflaska, lyx.

Drog hem och råddade som fan. Det såg ut som ett jävla bomnedslag här hemma, men nu är det fixat. Nu ska jag ta ett bad och sova i minst 15 timmar. Tjohej!

22 Comments:

Anonymous Anonym said...

har också träffat den där baladali snubben faktiskt han e tydligen nisses kompis loves kompis granne, o va me när vi skulle se en sverige match, wohooo

8:47 em  
Blogger blablablablabla said...

han är ju en jävla pajas.

9:06 em  
Anonymous Anonym said...

de e klart, frågan e om han var ironisk eller inte när han gjorde den där baladali grejen

10:05 em  
Blogger sanna! said...

de visade klippet igen på idol i fredags och mina vänner var överens om att han verkligen var seriös, vilket jag inte alls tror på. efter de visat klippet kom han ut på scenen och körde grejen igen live. jag tyckte det var uppenbart att det var på skämt från början till slut =)

10:35 em  
Blogger blablablablabla said...

jag nämnde det inte i bloggen. men jag frågade han om han nu var seriös med sitt deltagande i idol. givetvis inte.

11:15 em  
Blogger Henning said...

Haha, gillar den där pressbyrån reklamen, o som sagt, retro inte reko Nils.

11:36 em  
Anonymous Anonym said...

baladelikillen går på norra real och sjunger på låten ständigt.

9:01 fm  
Blogger blablablablabla said...

Vem har nämnt "reko", Henning?

9:47 fm  
Anonymous Anonym said...

Okej, men du har ingen anning vad de betyder henning! O de har inte jag heller, så spelar roll ?

10:26 fm  
Blogger Henning said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

11:17 fm  
Blogger Henning said...

jo, vänta, nu har jag det.

Beteckning för valfri populär äldre stilriktning som man återupplivar många år senare. Exempelvis anses disko vara något som var typiskt för 1970-talet och att göra en diskolåt eller klä sig i diskokläder idag är därför retro. Ordet kommer från latin och betyder bakåt.
Många stilar, framförallt klädstilar, brukar återkomma som trend mer eller mindre med ungefär 20-30 års mellanrum. Några exempel på sånt här som förekommit bland ungdomar de senaste åren är:

Nu vet ni varför dem säger retro i reklamen?

11:24 fm  
Anonymous Anonym said...

http://www.expressen.se/index.jsp?a=457789

3:11 em  
Blogger blablablablabla said...

Kristin Kaspersen eller inte Kristin Kaspersen. DET är frågan!

3:59 em  
Blogger blablablablabla said...

Retrostilen pågår som fasiken nu.
Under de två senaste åren har 80-talet gjort en revival, i form av musik som tex. The Knife.

Eller på modefronten. Kolla bara på WE's kollektioner. Starkt inspirerat av vad man bar på 80-talet.

Måga anser att detta är snart en egen subkultur. Att försöka vara så retro som möjligt. Kanske är det så.

Snart är även 90-talet tillbaka, påstår de "kunniga" Så antagligen kommer vi få Oasis-plagiat - som egentligen redan finns. Och någon direkt röd tråd i klädesväg på 90-talet vet jag inte om, så det blir svårt att avgöra vad som kommer bli trend i denna kommande retrosväng.

Är det möjligt att märkesfixeringen gångras ett antal gånger till? För som ni säkert vet, så var det på det förra decenniet som märkeshysterin blev total. Labels som Nike och Adidas, samt det italienska paradmärket framför alla andra, Fila, gjorde succé inom ungdomskretsar, vad jag minns i alla fall. Och märkeshysterin idag är ju oändlig egentligen. Hur ska det sluta?

Säger jag, som idag köpte ett par Lacoste trainers för 1100. De var stilfulla, men de kostade kanske en 50-lapp att tillverka. Men det är väl den gröna glada alligatorn som egentligen kostar. Alligatorn - som delar in oss i olika fack. Tragiskt eller inte? Bedöm själva.

Retro - trend eller inte?

Cheers!

4:09 em  
Anonymous Anonym said...

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,720168,00.html

waaaahahahahaha

7:21 em  
Anonymous Anonym said...

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,720168,00.html

prövar igen...hrmmm waaahahhahahah

7:27 em  
Blogger Henning said...

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,720168,00.html

Kanske denna du menar, baladali

7:32 em  
Blogger Henning said...

www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,720168

7:33 em  
Anonymous Anonym said...

HAHA

Igår på nattbussen från hornstull, efter indierave så precis när vi ska gå av ser jag just denna baladalisnubbe. Småfnissandes för mig själv gick jag av. Kände igen honom på rösten.

6:08 em  
Blogger Unknown said...

0525qihangcoach outlet
michael kors uk
cheap jerseys
michael kors outlet
kate spade uk
kate spade outlet online
coach outlet
ray ban sunglasses
ralph lauren
pandora charms
air max 90
mont blanc pens
replica watches
rolex watches
chanel bags
pandora jewelry
ray ban glasses
cheap ray ban sunglasses
chanel outlet
gucci outlet online
soccer jerseys
burberry handbags
true religion outlet
kate spade
true religion jeans
ray bans
michael kors outlet online
ralph lauren uk
michael kors outlet online
michael kors handbags
true religion

10:30 fm  
Blogger John said...

toms
ugg boots
louis vuitton
louis vuitton backpack
nike air force 1
oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags
michael kors handbags
nike air max
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
instyler curling iron
ugg boots
michael kors outlet
abercrombie & fitch
hollister outlet
chanel bags
north face outlet
michael kors outlet online
coach factory outlet
montblanc
ralph lauren uk
longchamp outlet
louis vuitton
coach factory outlet
ugg boots
toms shoes
cheap oakley sunglasses
ugg boots outlet
michael kors outlet
kate spade handbags
ugg boots for men
fake oakleys
coach factory outlet
michael kors handbags
air max 95
louis vuitton handbags
20151226yuanyuan

10:06 fm  
Blogger yanmaneee said...

jordan store
nike air max 97
curry 6 shoes
moncler jackets
valentino
yeezy boost 350
moncler outlet
nike 95
off white jordan 1
yeezy boost 350

4:59 fm  

Skicka en kommentar

<< Home