måndag, oktober 17, 2005

Top 5 . Dumburks underhållning

På svenska.

1. Grattis Världen

Jag har älskat Filip & Fredrik från första stund. Det började med att jag jämt och ständigt läste Filips spalt i Aftonbladet. Sen kom fantastiska "Ursäkta Röran (Vi Bygger Om)" och råcoola "High Chaparall". Även om sistnämnda hade sina dalar, så var det väldigt sevärt och alltid lika komiskt att se den underbara jargongen mellan Filip och Fredrik, tillsammans med någon avdankad 80-tals profil. "100 Höjdare" var programmet man hade längtat efter och att det realiserades med dessa två personer gjorde bara helheten komplett. "Grattis Världen" då - värdelös resejournalistik, egentligen men det är som vanligt personkemin mellan Filip och Fredrik som gör det så bra. Man blir rätt arg och smått deprimerad över att man känner inte två sådana här killar. Jag är tvärsäker på att jag skulle ha skitskoj med dem. Läs för övrigt "Två Nötcreme Och En Moviebox" Där har ni deras humor paketerad i pocket-form på ca 200 sidor som tar upp hisnande generaliseringar i DDR-Sverige. Köp, eller låna av mig.

2. FC. Z

Dokusåporna är löjligt många just nu. Som tur är finns en eller två som fortfarande håller måttet, som man måste se vecka ut och vecka in. Den där känslan att "shit, det är fredag... gå ut eller se FC Z... det är frågan!" är ganska så mäktig på ett konstigt vis. Det är som första säsongen av "Expedition: Robinson". Samtalsämnet överallt var Robinson och varje lördag i 16 veckor satt man där och kollade hängivet. Likaså är det nu, angående "FC Z" Mäktig tv det här alltså!

3. Expedition: Robinson

Det är fortfarande väldigt sevärt. Att Aschberg har tagit över är såklart väldigt bra. Någon annan Viasat-profil hade inte funkat. Han är som gjuten för det här. Sen att Sveriges svarta får, Robinson Robban, eller som vi nu kan benämna "Robert Darkwind" (HAHA!) är tillbaka gör att Robinson-beroendet har stigit till toppen igen. Att det nu kommer reklampauser under varje program är smällar man får ta, men Robinson - det håller än.

4. Rallarsving

Kan direkt relateras till paret Filip och Fredrik. Musse och Andreas har en sådan skön inställning till det mesta och personkemin går rakt igenom rutan. Och det gör ju ingenting att jag inte äger något minsta intresse för kampsport överhuvudtaget, men de är Musse och Andreas som gör att jag så ofta jag har möjlighet, följer "Rallarsving".

5. Parlamentet

På en nedåtgående spiral. Var bäst för ca två år sedan. Har nu blivit väldigt plumpt och förutsägbart. Men de finns vissa ljusgilmtar. Som tex. när Johan Rheborg och Johan Glans gästar programmet. En hedrande femteplats.

1000. Stockholm Live

Värdelöst.

17 Comments:

Anonymous Anonym said...

Get Out Monday: Sean Hannity
The nationally syndicated media host is joined by special guest Oliver North at 7:30 p.m. at the Family Arena, 2002 Arena Parkway, St.
Hello, you have made yourself a great blog! I'm immediately going to bookmark you!
I have good news at Marketing for you to see. It is showing you a whole lot! You are invited to check it out if you get time :-)

3:34 em  
Anonymous Anonym said...

frågan är om ens Sthlm live förtjänar att vara med på en lista som handlar om bra program...

6:25 em  
Blogger blablablablabla said...

you've got a point there, brotha.

sthlm live är verkligen sjukt dåligt. de är inte roliga. de är pinsamma. om jag får höra en enda gång till ett simpelt blatteskämt, kommer jag ta mig tid att skicka in ett brev till svt och förklara ett och annat.

6:29 em  
Blogger sanna! said...

haha jag får ta o kolla på det där FcZ nångång, har hört att en kille som heter Robin som jag var bekant med i början av gymnasiet är med där =D

10:33 em  
Blogger Henning said...

Bra lista där, skulle dock ha bytt plats på Robinson och Rallarsving och strykit dem två andra från listan, så att det alltså blir en topp tre.
ZTV äger just nu punkt slut.

10:35 em  
Anonymous Anonym said...

let´s start a Tore fanclub!

11:23 em  
Anonymous Anonym said...

Har hört om att en person trycker upp sånna T-shirtar, är tydligen väldigt eftertracktade och kan köpas på Palmätargatan.
Precis som den senaste personen som skrev heter han Nisse.

11:43 em  
Anonymous Anonym said...

va ? Vilken Karl isf. han måste vara superduper rik och bo i en jättte stor låda tillsammans med sina G-unit kläder som står för status i den här världen!

11:46 em  
Blogger blablablablabla said...

haha, skön diskussion.

tore får ju all mediamärksamhet, det är väl det inget snack om. jag skulle gärna se att de hade lyft fram några andra karaktärer, för det finns det ju synnerligen gott om i fc z.

heshie, när hade du tänkt uppdatera din blogg igen för övrigt? ser gärna att du gör en dylik lista.

cheers.

12:16 fm  
Blogger blablablablabla said...

Kanal 5 äger snarare just nu, tillsammans med ZTV's mångsidiga och geniala produktioner, ja.

"Grattis Världen" är årets program.

Jag ser upp till folk som Filip och Fredrik, samt Andreas och Musse.

12:20 fm  
Anonymous Anonym said...

Riktigt jobbigt igår! jag hade planerat in Grattis Världen i min tv-tablå men så fastande jag vid Bob Dylan dokumentären istället. fast den va iofs inte fy skam, så egentligen e jag ganska nöjd. typ..

1:42 em  
Blogger Henning said...

Sant, tänkte börja uppdatera den nu så smått..

3:49 em  
Anonymous Anonym said...

gillade inte du stockholm live förut adde? har för mig att ja läste nån hyllning till programmet här förut, men kanske kommer ihåg fel. Håller hursomhelst med dig att den suger och att grattis världen o fcz är dom två bästa programmen just nu och på väldigt länge...

5:06 em  
Blogger blablablablabla said...

Jesper: Ja, du minns kanske inte fel. Men det var en "förväntan" jag skrev om innan säsong två av skiten skulle börja.

Säsong ett av "Sthlm Live" hade faktiskt vissa ljusglimtar. Då var det helt nytt med blatteskämt av den karaktären.

Och jag stämmer in. De är de bästa programmen som går just nu och som har sänts på väldigt väldigt länge.

Nisse: Dylan-dokumentären, nja. Har aldrig förstått gubbens storhet och idag läste jatt han fick ett minus av Aftonbladet, när de recenserade hans konsert igår i Globen. Andra tidningar har följt efter.

Cheers!

5:45 em  
Anonymous Anonym said...

jo håller med om det där me blatteskämten dom känns lite över använda, visst vi fattar att ni e blattar och att ni e rädda för hasse aro på efterlyst och att iranier pratar så där och turkar så här. Ska man vara en bra komiker får man ta o bredda ut sig lite o inte bara köra med samma material på olika sätt

9:28 em  
Blogger blablablablabla said...

Mycket sant!

9:52 fm  
Blogger John said...

toms
ugg boots
louis vuitton
louis vuitton backpack
nike air force 1
oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags
michael kors handbags
nike air max
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
instyler curling iron
ugg boots
michael kors outlet
abercrombie & fitch
hollister outlet
chanel bags
north face outlet
michael kors outlet online
coach factory outlet
montblanc
ralph lauren uk
longchamp outlet
louis vuitton
coach factory outlet
ugg boots
toms shoes
cheap oakley sunglasses
ugg boots outlet
michael kors outlet
kate spade handbags
ugg boots for men
fake oakleys
coach factory outlet
michael kors handbags
air max 95
louis vuitton handbags
20151226yuanyuan

10:06 fm  

Skicka en kommentar

<< Home